Lyssna på Musikprodd-podden: iTunes | Android | TuneIn | RSS-feed

#24 Produktionsknep med perkussion

22 juni, 2017

I dagens avsnitt får vi en uppdatering av Spotify-snacket från förra veckan, då vi (Magnus) fått ännu mer insikt i frågan om hur limiteringen i Spotify går till. Men framförallt så pratar vi igenom mix- och proddknep på hur man kan använda olika typer av perkussion för att få liv i en produktion eller mix. Glad midsommar!

Medverkande i avsnittet: Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

Musikprodd-podden produceras både i och av Redmount Studios.

Kommentarer

1 kommentar till #24 Produktionsknep med perkussion

 1. Tobias Kågström skrev:

  Tja.

  Första gången jag hör er podd, grymt kul lyssning alltså, tack!

  Jobbar som musiker/musiklärare och har egen studio hemma på min norrländska gård optimerad för att i första hand spela in trummor (och ofta perc). Tänkte bara dela med mig lite av de ”trix” jag ofta landar i när jag lägger trumspår på något projekt.

  Ett grymt ”trick” för shakers som jag brukar köra om jag vill få en mer skitig/lo-fi shaker är att jag oktaverar ner shakern en hel oktav…eller ibland mindre. Kan låta riktigt gott. =)

  Hihat’s från ett barnkit (oftast tunna som stryk…och helst buckliga!) brukar jag använda för att dubba virvel. Smetar lixom ut transienten och ger ett ”fetare” sound i brist på annan beskrivning.

  Sen har jag en favorittamburin när jag vill ha soft sound. MÅSTE kolla in den om ni inte redan har den =)
  Det är en lite mindre trätamburin från Meinl som har trekantiga ”jingles” av mässing! Kolla in den här: https://reverb.com/item/505157-meinl-super-dry-studio-wood-tambourine-brass-jingles-sta2b-bk

  Tack igen för en grym podd!
  Ska genast börja från början i serien och lyssna ikapp allt ni tidigare gjort 😉
  /toeB

Kommentera

E-postadressen publiceras inte.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


nio + nitton =