Låtskrivare och producent Maria Marcus på STIM Expo

5 december, 2013

Maria Marcus heter producenten och låtskrivaren med allt från K-Pophits till Afrojack-house i bagaget. Här intervjuas hon av Kristoffer Triumf på STIM Expo-mässan i oktober 2013. Temat för intervjun är låten Hello som Maria skrev och producerade för den koreanska artisten Cho Yong Pihl, en låt som gick så bra att den petade ner Gangnam Style på koreanska topplistan.

Hon berättar processen hur låten skrevs, och visar upp prodd-projektet i Logic live på storbildsskärm och pratar om sina knep för att få till röstmix osv. Halvvägs in får vi också lite insyn i hur pitchande till Japan/Korea går till.

Se klippet på UR Play här. Och när du sett det så är ett starkt tips att kolla vidare på alla klipp i serien från UR Samtiden från STIM Expo för fler spännande intervjuer med producenter som visar upp sina Logicprojekt spår för spår osv.