Spotify visar upp låtskrivare och producenter

3 februari, 2018

Efter mycket om om men så lanserar Spotify äntligen ett sätt att visa upp både låtskrivare och producenter i sin tjänst. Numera finns fältet ”Show Credits” när man högerklickar på ett spår och där finns medverkande artister, låtskrivare och producenter listade, samt källan för den informationen. Funktionen lanseras först till dator-klienten men enligt Spotify kommer den även komma till mobilen inom kort.

Spotify går också ut med att informationen kommer från label copyn från skivbolagen som gett ut musiken. Den är dock i många fall inkomplett och/eller inkonsekvent (tex. den svenska producenten Klas Åhlund kan vara nämnd som både K. Åhlund, Klas Åhlund eller varianten Ahlund), och därför går det ännu inte att till exempel klicka på en producent för att se vilka fler låtar denne producerat – men det ska också vara på gång.

Uppdaterat: Här kan du läsa hela nyheten från Spotify.