Streama direkt från DAWen och samarbeta över nätet

19 mars, 2020

Så här i tider när nästan hela världen sitter i karantän på ett eller annat sätt, så finns det ändå små ljusglimtar. I alla fall jag har länge letat efter smidiga sätt att kunna streama ljudet direkt ur min DAW över nätet till någon annan i hög kvalitet. Hittills har jag kört på Nicecast men den lösningen börjar bli utdaterad.

Audiomovers är ett relativt nystartat bolag som drivs av flera utvecklare från bland annat Waves, Avid och Samsung. De har släppt en plugin som heter ListenTo som gör faktiskt exakt det jag letat efter – sätt pluginen på mastern, en buss eller direkt på en kanal, så kan du skicka iväg ljudet live i upp till 16 bitars PCM wav. Kopiera länken och sen kan vem som helst lyssna i sin webbläsare, eller ta emot signalen direkt i sin DAW med deras plugin. Pluginen finns som AU/AAX/VST för både macOS och Windows, och för den som ska lyssna räcker det alltså med att ha en webbläsare på dator eller i mobil = även för mottagare som inte är så pepp på teknik hehe.

Har testat det här nu ett drygt dygn och det fungerar otroligt smidigt, vi körde 320kbit stereo med 0.1 sekund latency utan problem. Kan verkligen rekommendera att testa! De har en demovecka gratis, därefter kostar pluggen 10 dollar i månaden. För mer info, se Audiomovers hemsida.

Disclaimer: vi har inget alls att göra med Audiomovers, utan blev bara glad att hitta en så välfungerande plugin som löser ett av problemen med att jobba ihop på distans.

Skrivet av: Joakim

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


5 + 11 =