Sequential Prophet T8 multisamplad patch

6 september, 2021

Jag är just nu i Jamiroquais gamla studio en bit utanför Oxford i England och jobbar i två veckor. I förrådet bakom studion står hyllvis med gamla fina syntar som producenten Toby Smith köpte in och använde både i studion och live. En av dem är en Prophet T8, som till skillnad från Prophet 5 har både MIDI och anslagskänsliga tangenter. Testade att multisampla ett pluck-ljud med Logics Auto-Sampler och resultatet blev förbluffande bra – med 6 velocity layers och 3 round robins, totalt 245mb. Gjorde en story på vårt Instagram-konto och ni var många lyssnare som ville ha patchen, kul!

Sagt och gjort – här nedan finns ljudet som både Logic Sampler EXS-format samt konverterad till Kontakt 5. Kan inte garantera att alla lager funkar 100% perfekt i Kontakt men den låter bra där också, finns säkerligen ett par enkla tweaks som nån därute vet exakt hur man gör hehe.

Villkor för nedladdning: enda användningsvillkoret för att få ladda ner och använda ljudet är att du OM en låt släpps där du använt ljudet, skicka ett mail eller DM till oss med länk till låten 🙂

/Joakim