Lyssna på Musikprodd-podden: iTunes | Android | Spotify | RSS-feed

#3 Lucky accidents, distade congas och Galantis-hits med Svidden

24 november, 2016

Till avsnitt tre av vår podd har vi med oss en producent och låtskrivare som heter Jimmy Koitzsch, men som är mer känd under namnet Svidden. Han är ett av genierna bakom det just nu extremt framgångsrika bandet Galantis, och har förutom det även vart inne och pillat på musik med bland andra Miike Snow, Adam Lambert, Hilary Duff och inte minst sin egna numera avslutade (eller i alla fall pausade) artistkarriär. Vi pratar om hur det är att jobba helt i datorn, vilka VI-syntar som är favoriterna, samt hur det kommer sig att han mycket hellre hård-editerar audio än att jobba med MIDI.

I den korta stunden mellan att vi spelade in avsnittet och “sänder” det, så har Svidden också hunnit få SKAP-priset med Galantis för årets producent – ett stort fett grattis för det!

Följ Svidden i sociala medier: FacebookTwitterInstagram

Programledare i det här avsnittet: Joakim Jarl och Magnus Lindberg

Musik från avsnittet:

No money – Galantis största hit hittills med över 350 miljoner lyssningar på Spotify!

We are – En av låtarna som Jimmy släppte först under namnet Svidden

Brettafjack – En annan av Sviddens egna låtar

Runaway (U&I) – Galantis första singel som tog sig upp på Billboard, har hela 288 miljoner lyssningar

Sparks – Singel med Hilary Duff som Svidden proddat tillsammans med Christian Karlsson (Bloodshy)

Back of the car – En Miike Snow-låt där Svidden vart med och rört i grytan

Oxygene, Pt4. – En av Sviddens starkaste musikupplevelser var en konsert med Jean-Michel Jarre

Out of the Blue – En gammal trance-låt som får representera Jimmys rötter i trance-genren.

*Bonus* : Runaway (U&I) Svidden & Jarly Remix – en Galantis-remix som Svidden gjorde tillsammans med Musikprodd-poddens programledare Joakim (som alltså går under namnet Jarly)

Musikprodd-podden produceras av i Redmount Studios av Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

Kommentarer

2 kommentarer till #3 Lucky accidents, distade congas och Galantis-hits med Svidden

 1. Nils skrev:

  Hoj!

  Riktigt sweet podcast! 🙂

  Reagerade lite på när ni alla höll med i avsnitt 3 om att Slates VCC “Kan dra åt helvete!”. Kan ni inte utveckla lite på de? Vad tycker ni om resten av deras pluggar. Jag har inte hållt på så länge med prodd samt mixning och gillar verkligen deras mixrack, spc den nyaste uppdateringen med Air/Earth m.m. Slate är så jäkla hype nu och vore nice om ni kunde lufta era tankar om Steven och hans pluggar.

  Jag använder de till Rap/Rnb/Trap just nu och jag hade så gärna sett att de givit VTM och VMB ett highpass för min genre där samplingarna ofta är så feta och basen behöver all luft den kan få. Sitter i FL-Studio och den Dawns Latencycompensation kan VERKLIGEN dra åt helvete så parallel processing för att uppnå ett high pass går vad jag förstått inte.

  Alla tips är Välkomna och jag önskar er en dunderdag! //Nils

  • musikproducent.se skrev:

   Tja Nils! Vad kul att du gillar podden, det tackar vi för 🙂 När det gäller VCC och varför den kan dra åt helvete så var det iaf för mig så att jag inte upplevde nån egentlig förbättring av mixarna. Man har ju redan så många pluggar som simulerar diverse gamla enheter så det finns redan massa färg där. Och det blev snabbt svinjobbigt iaf för mig och Svidden att sitta i våra prodd-projekt och lägga VCC på varenda kanal. Men allas workflow är ju olika, finns säkert 100 anledningar till att använda dem! Övriga Slate-pluggar ska ju vara toppen, men jag har inte gett mig in det av samma anledning, jag har redan ett gäng vintage-kloner som pluggar och behöver inte fler, iaf inte just nu. Latencytrubbel verkar för övrigt slå på olika saker men lika hårt i alla DAWs, man får typ svälja stoltheten och anpassa sig till den DAW man valt och klaga i sin podd haha 🙂 Allt gott! /Joakim

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


19 − 8 =