Lyssna på Musikprodd-podden: iTunes | Android | Spotify | RSS-feed

#64 Onlinemastring och personlig utveckling

24 augusti, 2018 | Avsnittets längd: 42:08

Magnus har testat onlinemastrings-tjänsten LANDR, där du kan ladda upp en mix och få tillbaks en master. Och utan spoilers kan vi väl avslöja att det inte är ett toppbetyg som delas ut – vi testade att skicka in mixar på olika sätt och spelar upp resultatet. Joakim pratar om utveckling inom vårt område och vad man lärt sig, inte minst känslan att regelbundet få den där “aaah ok nu fattar jag!!”-känslan.

För er som vill lyssna på skillnaderna i Landr-mastringen, här är alla filer:

– Red-Lights-Trap-JOCKE-MAST.wav
– Red-Lights-Trap-JOCKE-MIX.wav
– Red-Lights-Trap-LANDR-MAST-pass1.wav
– Red-Lights-Trap-LANDR-MAST-pass2.wav

Medverkande i avsnittet: Magnus Lindberg och Joakim Jarl.

Musikprodd-podden produceras av i Redmount Studios av Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

Kommentarer

1 kommentar till #64 Onlinemastring och personlig utveckling

 1. Hej,

  Kul avsnitt. Min polare använde Landr nån gång trots att jag sagt att jag kan tänka mig att mastra åt honom. Men sen ville han stressa ut sitt album och Landr användes. Jag bad om mixen på en låt för att visa en snabb mastring från mig. Resultatet blev att jag mixade och mastrade hans andra album. Landr var verkligen inte bra.

  Men. Eftersom ni nämner att man lika gärna kan köpa en mastringsplugg och kanske tom få bättre resultat, så hade det varit kul att höra ett avsnitt om detta.

  Tänkte att man kan testa Ozone och dess referens-mastring t ex. Ni mastrar en själva som ni sen använder som referens på samma mix i Ozone. Hur nära skulle Ozone komma? Och kanske även en del preset-mastringar också.Har aldrig testat Ozone själv.

  Ha det fint.
  /Staffan

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


två − 1 =