Lyssna på Musikprodd-podden: iTunes | Android | Spotify | RSS-feed

#88 Studioakustik med Jens Eklund

18 november, 2019 | Avsnittets längd: 1:16:34

Det har blivit dags för oss att ta tag i en av de viktigaste delarna i en studio – akustiken. Det är lite av en vodoo-vetenskap för oss vanliga dödliga, men det går faktiskt att räkna på hur ett rum bör behandlas för att få så bra akustikmiljö som möjligt. Med oss i studion för att hjälpa oss med just det har vi Jens Eklund. Han är en av Sveriges bästa akustiker har byggt studios runt om i hela världen, dessutom bygger han diffusorer och högtalare under namnet Resonator Stockholm.

Har du funderingar kring akustik i studiomiljöer så kan “Studio Building Acoustics” på Gearslutz vara en bra start. Programmet som Jens nämner i avsnittet heter Room EQ Wizard och det kan hämtas gratis här. Sist men inte minst – vill du följa Jens på Instagram så finns han under namnet Holonor.

Exklusivt för våra Patreon-sponsorer

För alla er som sponsrar oss på Patreon så finns det lite extra bonusmaterial om House Curves bara för er. Lyssna på patreon.com.

Mer om stående vågor

Om stående vågor från ISVR (Institute of Sound and Vibration Research)

Räkna ut frekvenser på stående vågor

Modes in hard walled rooms

Simulering/design av absorbenter/diffusorer

Räkna på Helmholtz-lådor och absorbenter

Räkna ut rätt tjocklek på diffusor

 

Musikprodd-podden produceras av i Redmount Studios av Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


1 × 1 =