Lyssna på Musikprodd-podden: iTunes | Android | Spotify | RSS-feed

#91 Datorer, Dropbox och Deutschland

28 februari, 2020 | Avsnittets längd: 37:05

I det här avsnittet pratar vi om Dropbox senaste uppdatering som numera kodar om länkade ljudfiler till en helt bedrövlig kvalitet – vi är som sig bör mycket upprörda, trots att knepet ?raw=1 (beskrivning nedan) verkar fungera som workaround. Niklas och Magnus har också åkt till Berlin och hälsat på i en fet studio.

Vi ger oss också in i datorträsket och diskuterar huruvida nya Mac Pro trots den digra prislappen kan vara en rimlig investering jämfört med en tex PC/Windows eller Hackintosh, och vilken konfiguration som i så fall skulle vara mest prisvärd.

Appen vi pratar om för att kunna lyssna på en hel mapp från Dropbox, Drive, Box med flera för IOS heter Evermusic, och en motsvarande app för Android är Cloud Player.

Avsnittet har också en fortsättning på Patreon!

Dropbox workaround

Som vi pratar om i avsnittet så kan man ersätta ?dl=0 med ?raw=1 på slutet av en länk så går länken direkt till filen du laddat upp istället för att gå genom Dropbox webbsida (och ful-kodade kvalitet). Som demo på det är här länken till vår jingel som den ser ut från Dropbox: https://www.dropb[…]-podden-jingel-v1.mp3?dl=0

Och så här ser samma länk ut när vi fixat den så kvaliteten är exakt så som vi laddat upp den: https://www.dropb[…]-podden-jingel-v1.mp3?raw=0

Slutligen så fungerar det också att ladda hem filen till din enhet och spela den därifrån.

 

Musikprodd-podden produceras av i Redmount Studios av Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

 

 

Izotope-rabatt

Just nu sponsras vi av Izotope – du som Lyssnar får 10% rabatt på precis ALLT (även på andra rabatter och uppgraderingspriser). Använd koden MPP10!

Gå in på vår sida hos Izotope för att se aktuella erbjudanden!