Lyssna på Musikprodd-podden: iTunes | Android | Spotify | RSS-feed

#123 Detaljrikt popstråk med Erik Arvinder

18 november, 2022 | Avsnittets längd: 1:20:22

I det här avsnittet har vi med oss Erik Arvinder – musiker, dirigent och kapellmästare men kanske framförallt stråkarrangören med stort S i Sverige, har du på något sätt konsumerat popmusik de senaste 15 åren så har du hört hans verk. På meritlistan (som kan vara den största vi hittills stött på i den här podden) hittar vi välkända artister och band med stor bredd, däribland Harry Styles, Zara Larsson, Lykke Li, Demi Lovato, deadmau5, Morrissey, Avicii, Robyn, Lady Gaga, First Aid Kit, Galantis och Childish Gambino.

Vi pratar i vanlig ordning om allt som faller oss in men håller oss runt temat stråk – vad gör ett stråkarrangemang bra och hur man ens gör ett stråkarrangemang? Inte minst också hur spelar man in en stråksektion i studio och får det att låta bra?

Programledare: Joakim Jarl och Niklas Berglöf

Länkar och musik

Här är låten med Slippery People som Erik pratar om och här är det ett avsnitt av det persiska musikprogrammet Replay. Sist men inte minst här under är Eriks spellista med 10 riktigt grymma stråkarrangemang.

 

Musikprodd-podden produceras av i Redmount Studios av Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

 

 

Izotope-rabatt

Just nu sponsras vi av Izotope – du som Lyssnar får 10% rabatt på precis ALLT (även på andra rabatter och uppgraderingspriser). Använd koden MPP10!

Gå in på vår sida hos Izotope för att se aktuella erbjudanden!