Lyssna på Musikprodd-podden: iTunes | Android | Spotify | RSS-feed

#4 Trettio omärkta pottar och polska monster med Linn Fijal

8 december, 2016

I det här avsnittet har vi med oss ingen mindre än Linn Fijal, studiochef och inspelnings-/mixtekniker på Rixmixningsverket (RMV). Hon är alltså den som chefar över Benny Anderssons lyxstudio på Skeppsholmen, en roll hon haft ändå sedan starten 2011. Linn har varit inblandad i otroligt många projekt, inte minst med Benny Anderssons orkester, men på CV:t finns också Loreen, Frida Hyvönen, The Hives och Peter Jöback. I avsnittet pratar vi om hur det kommer sig att Linn fick det prestigefulla jobbet, vilka favoriter hon har i racket, varför hon sitter och mixar på laptopen när hon har ett enormt Neve-bord framför sig, och en hel del snack om mikrofoner och lite om monitorer också.

Följ Linn/RMV i sociala medier: Facebook, Twitter eller se bilder på Instagram.

Programledare i detta avsnitt: Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

Musik från avsnittet:

Linns förklaring av spellistan:

Gloomy June (inspelning och mix), en favoritmix, fortfarande.

Blood Red Moon (inspelning och mix), bakgrunden på halva låten är inspelad med en mobiltelefon i Pelles kök när dom övade, det var kul att få ihop med studioinspelningen.

Hands – min första riktiga albuminspelning. Någonstans lyckades jag radera inspelningen och fick gråtande ta en taxi med hårddiskarna till doktorn och lyckades rädda typ allt!

Manhattan (inspelning och mix) Delar av detta filmsoundtrack är inspelat endast med Didriks moddade 50-talsmick som vi pratade om.

Hjärtslag (mix) vi pratade om att få saker att låta mjukt genom att limitera skiten ur dom? Det här är en sån låt!

Euphoria – Linn rattade stråkarna på ESC-vinnaren.

Musikprodd-podden produceras av i Redmount Studios av Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte.


You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

*


12 − 2 =