Lyssna på Musikprodd-podden: iTunes | Android | Spotify | RSS-feed

#37 Vad gör ett musikförlag och varför har man en manager?

19 oktober, 2017 | Avsnittets längd: 50:27

I dagens avsnitt visar Niklas visar exempel på hur han använder XLN Audio:s Trigger som han pratat om tidigare i podden, Magnus har tittat närmare på det nya ljudformatet MQA (Master Quality Authenticated) som Tidal kör. Joakim pratar om vart pengarna kommer från när du gjort en låt, EP eller album och vi försöker också reda ut organisationerna STIM, SAMI och IFPI:s roller för dig som låtskrivare/producent, samt vad gör ett musikförlag, en manager och skivbolag?

För dig som vill se lite mer om digitala format som Magnus pratar om i avsnittet, så rekommenderar vi det här inlägget från Archimago’s Musings samt klippet nedan:

Tävling

Sist men inte minst – en tävling! Tre lyckliga vinnare kommer få licenser på XLN Audio Addictive Drums 2 Custom. För att vara med och tävla behöver du ha lyssnat på vårt förra avsnitt (#36) och svara på frågan ”Vilket typ av ljud innehåller minst antal samplingar i ett trumset i Addictive Drums 2?”. Maila en kort beskrivning om dig själv och svaret på frågan till info@musikproducent.se.

Medverkande i avsnittet: Niklas Berglöf, Joakim Jarl och Magnus Lindberg.

 

Musikprodd-podden produceras av i Redmount Studios av Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

 

 

Izotope-rabatt

Just nu sponsras vi av Izotope – du som Lyssnar får 10% rabatt på precis ALLT (även på andra rabatter och uppgraderingspriser). Använd koden MPP10!

Gå in på vår sida hos Izotope för att se aktuella erbjudanden!