Lyssna på Musikprodd-podden: iTunes | Android | Spotify | RSS-feed

#69 Två-årsjubileum live på Scalateatern!

1 november, 2018 | Avsnittets längd: 52:05

Vi firar vårt två-årsjubileum med live-podd på scen på Scalateatern i Stockholm och en helkväll! Niklas pratar om tempo i musik – vad är populärt, och hur skiljer sig upplevelsen av ett tempo när man byter underdelning? Magnus pratar om hur man kan mixa för loudness, vad är loudness och hur kan man tänka om man vill få sin mix eller prodd så stark som möjligt? Slutligen pratar Jocke om inspiration och samplingar, vad kan man göra när inspirationen tryter, och finns det kanske knep för att snabbare hitta in i känslan?

Vi släpper också den roliga nyheten att vårt samplingspaket Redmount Samples Vol. 1 är ett av default-presets i Teenage Engineerings nya OP-Z samt visar lite snabbt hur en sån kan låta!

Foto: Linn Koch-Emmery

 

Länkar

Artikeln om tempo som Niklas tar upp finns på medium.com, artikeln om tonarter finns på Spotifys hemsida.

Tack

Vi vill ge ett stort tack till alla er som kom till vår jubileumskväll, till kvällens sponsorer – Genelec, Native Instruments, Softube, TK Audio, RME och Teenage Engineering. Och inte minst ett supertack till vår jubileumspartner DLX Deluxe Music!

33 Samplingar från kvällen!

För er som var där eller har hört avsnittet vet, så spelade vi ju in ett gäng samplingar på plats! Här under finns länk till ZIP-fil med alla samplingar, totalt blev det 33 st! För varje variant på sampling så finns det ett gäng oprocessade (publikmikar+U47) samt några som heter ”proc” – de är redigerade och komprimerade, och består av olika tagningar med U47:an lagt höger-vänster. Fritt fram att använda för alla som vill!

Om du använder samplingarna i någon fet prodd – så blir vi superglada om vi får en länk mailad till oss till låten!

Ladda hem: musikprodd-podden-redmount-scala-samples (9,4mb)

 

Musikprodd-podden produceras av i Redmount Studios av Joakim Jarl, Niklas Berglöf och Magnus Lindberg.

 

 

Izotope-rabatt

Just nu sponsras vi av Izotope – du som Lyssnar får 10% rabatt på precis ALLT (även på andra rabatter och uppgraderingspriser). Använd koden MPP10!

Gå in på vår sida hos Izotope för att se aktuella erbjudanden!